Sök artiklar
Sortera efter:
Vill ni se pris med eller utan moms?
Version:
E-butik Flex (6.9)
Utrustning

Vi har nogrannt valt ut ett antal producenter av kaffeutrustning av hög kvalitet. I menyn till vänster finner du både espressomaskiner och kaffebryggare med kvarnar. Glöm inte bort att även den bästa maskinen behöver ett bra filtersystem, som finns under fliken vattenfilter. Kan du tänka dig en nyservad begagnad maskin så finner du dessa under begagnad utrustning. Vi har olika typer av finansieringsalterntaiv och serviceavtal, kontakta oss gärna för mer information.

Modbar
"Modbar is a new and revolutionary coffee brewing experience. Completely modular with all the major hardware under-counter, all the customer experiences are beautiful ‘taps’ that are designed for espresso, steam, and drip coffee..."

~ BAR NINE COLLECTIVE ~
Puqpress
En duktig barista lägger mycket tid och energi på att hitta rätt malningsgrad och rätt mängd kaffe för att göra den perfekta espresson. Parallellt med detta behöver man öva upp förmågan att alltid tampa med ett konsekvent tryck. 

Precision och kontroll är nyckelorden för en engagerad barista. Det råkar vara nyckelorden för två holländska bröder också. Den ena jobbade på en kaffebar, den andra är ingenjör. Tillsammans diskuterade de varför man fortfarande gjorde något så svårt som tampning manuellt när man borde kunna överlåta detta till en mindre maskin.

Sagt och gjort, Puqpress skapades och bröderna började sälja det de själva kallar för världens första precisions-kaffe-tamper. Holland och Tyskland var de första länderna man lanserades i men nu hittar man Puqpress över hela Europa. 

“We are never going back. Better extraction, easy workflow and no more sore arms after busy days.”
Collin Harmon, four time finalist of Wold Barista Championships

“Puqpress was initially for me a way to get rid of the nonsense surrounding tamping and save the joints of baristas but after using it I found I am more consistent too!”
Gwylim Davies, World Barista Champion 2009

“Puqpress tamps with more consistency than our staff which means we don’t have to attempt to match each other and can interchange roles more easily.”
Bunker Coffee 
                                    


Espressomaskiner

Sedan 2007 har Espresso Specialisten varit ensam distributör av La Marzocco i Sverige. Valet av espressomaskin var enkelt! La Marzocco har designat den mest temperaturstabila espressomaskinen på marknaden, temperaturstabilitet är kristiskt om man vill servera en välsmakande espresso. Det är en ära att för oss att göra de här maskinerna tillgängliga för alla er passionerade kaffemänniskor, som serverar riktigt gott kaffe. 

La Marzocco grundades i Florens, Italien 1927 och är känt över hela världen för sina handbyggda och innovativa espressomaskiner. Maskinerna byggs enligt finaste italiensk tradition och används flitigt av världens allra duktigaste baristor och restauratörer. Med Strada EP visar La Marzocco att man är hängiven världens bästa baristor. Strada Ep är den första maskinen där baristan själv kan justera trycket under bryggningen.

 

 

Espressokvarnar

Mazzer Luigi S.R.L. grundades på 20-talet i norra Italien. Deras ursprung är metallbearbetning med fartygsindustrin som kunder under 2:a världskriget. När kriget tog slut började de tillverka espressokvarnar för att möta den ökade efterfrågan. Från starten har Mazzer aldrig förändrat deras filosofi inriktat på kvalitet och tillförlitlighet. Tar man en titt på en kvarn från Mazzer så slås man av hur få rörliga delar den har, och framförallt hur lite plast det är i den. Ett gott tecken på en produkt som kommer hålla länge! Espresso Specialisten är stolt distributör av Mazzers produkter i Sverige. Vi säljer även kvarnar från La Marzocco med teknik från Mazzer. Är Ni på jakt efter någon speciell kvarn eller kanske en i din egen favoritfärg, tveka inte att kontakta oss. Kaffebryggare
Bryggkvarnar
Termosar
Automatiska espressomaskiner
Hetvattensystem
Marco är en klar marknadsledare inom design och tillverkning av hetvattensystem för te och kaffe. I mer än 30 år har deras fokus legat på att tillverka högkvalitativa och miljövänliga produkter för Horeca marknaden. Strategin är att verka i specialkaffebranchen med närhet till kunder och distributörer.Butikskvarnar
Begagnad utrustning

Vi byter in en hel del maskiner som vi efter en grundlig genomgång säljer med 12 månaders garanti. Nedan finner Ni en aktuell lista på det vi har inne just nu. Listan uppdateras kontinuerligt så det kan vara värt ett återbesök lite då och då. Du kan också prenumerera på vår blogg, följa oss på Twitter eller bli polare på Facebook så kommer du inte missa några nyheter!

 


Vattenfilter
Att vatten är viktigt för smaken på kaffet blir allt mer känt. För 10 år sedan var det viktigaste att det inte bildades kalk i maskinen om du hade för hårt vatten. Idag pratar vi dessutom om pH-värde, alkalinitet, TDS etc. 
EspressoSpecialisten    |    info@espressospecialisten.se    |    08-6948010